Architectuurgids Den Haag


about nai010
archive
how to order
bookshops
all titles
random titles
spring books
forthcoming titles
recent titles
special offers
last copies!
architecture
urbanism
design
art
Visit our guides online:
architectuurgids.nl
architectureguide.nl
Gonda Buursma
Photography by Bert en Lilian Mellink
Designed by Piet Gerards Ontwerpers
Dutch
344 pp / 225 x 140 mm / hardcover
price € 29.50
ISBN 978 90 6450 687 1
published 2011, available
extra info buy!

English edition: The Hague. An Architectural Guide
Dit boek inkijken: klik hier.

In deze Architectuurgids Den Haag wordt met ruim 300 objecten een representatief overzicht gegeven van de belangrijkste gebouwen en stedenbouwkundige projecten van de hofstad van 1250 tot nu. Verdeeld over zeven deelgebieden wordt ruim aandacht besteed aan historisch erfgoed als de gebouwen op het Binnenhof, de Grote Kerk, het Mauritshuis en Paleis Noordeinde van Jacob van Campen, aan jonge monumenten als de Bijenkorf van P.L. Kramer, De Volharding van Buijs & Lürsen, de Nirwanaflat van Duiker en het Gemeentemuseum van Berlage, de Haagse School van Co Brandes, en aan recente werken van Richard Meier, Aldo van Eyck, Herman Hertzberger, Jo Coenen, Michael Graves, Rob Krier, Soeters Van Eldonk, Rem Koolhaas, Claus & Kaan en MVRDV. De gids wordt voorafgegaan door een uitgebreide inleiding over de architectuur- en stadsgeschiedenis van Den Haag.

   

Schitterende fotografie. Het boek is weldadig compleet en aangenaam praktisch van opzet. Met 300 gebouwen claimen de samenstellers een representatieve selectie te bieden. Daarin slagen ze met vlag en wimpel.
Herman Rosenberg in AD/Haagsche Courant, 2 July 2011

De gegeven informatie is steeds evenwichtig en overzichtelijk gepresenteerd, zakelijk van toon en prettig leesbaar. Eeen apart woord van waardering is op zijn plaats voor de foto’s. Deze zijn niet alleen technisch goed en functioneel, maar ze zijn ook aangenaam royaal afgedrukt.
René Vlaanderen in Ons Den Haag #5, 2011

De driehonderd verzamelde objecten bieden een mooi overzicht. Deze alternatieve stadswandelinggids is een aanrader vol ontdekkingen.
Jack Meijers in EH&I, December 2011

De mooie foto’s geven de rust om even goed naar het object te kijken. Elk gebouw en project krijgt een uitgebreide beschrijving. De teksten zijn goed geschreven en voorzien van veel feiten en ‘weetjes’ zonder ook maar een moment droog te worden. De beschrijvingen prikkelen om de objecten eens in het echt te bekijken.
Menno Jelgersma in Bouwformatie, november 2011

home
top